Schubertíada Vilabertran

Dins del marc de la Schubertíada de Vilabertran 2015, dissabte 29 d'agost de 2015 a les 21:30 a l'església de Vilabertran, vam oferir un programa de música vocal que us acostar a les diferents cares de Franz Schubert, el compositor romàntic que tingué el lirisme i la delicadesa com a segells personals.

 

En els trenta-un anys de la seva curta vida, Franz Schubert (1797-1828) va arribar a ser un dels pilars del moviment musical romàntic alemany i va tocar gairebé tots els gèneres; probablement els seus Lieder per a veu i piano, són els elements més famosos de la seva producció. Però la seva música coral no queda pas enrere en representativitat i bellesa.

 

En el repertori que vam presentar en aquest projecte, es va poder gaudir de tots els contrastos de la música de Schubert. Per exemple, el caràcter èpic del Mirjam’s Siegesgesang, que narra la fugida d’Egipte del poble jueu, contrastant amb el caràcter íntim de la serenata Ständchen per cor femení i soprano solista. Es va trobar la vivacitat i l’alegria de viure a Trinklied, per a cor masculí, Die Geselligkeit i a Der Tanz que contrasten amb el caràcter solemne de Coronach o An die Sonne, que és una de les obres corals més conegudes de Schubert.

 

En aquesta ocasió i en el marc del concert a Vilabertran, vam comptar amb la fantàstica veu de la soprano Elena Coponsi l’elegant tècnica del pianista Francisco Poyato.

 

 

El programa que vam oferir és el següent:

 

Primera part.

Die Geselligkeit D 609 (Lebenslust)

Der Tanz D826                                

Im Gegenwärtigen Vergangenes D710    (solista i homes) 

Coronach D836 (dones)                                              

Mirjam’s Siegesgesang D942 (cor i soprano)       

 

Segona part.

Psalm 23 D706    (dones)        

Lied soprano           

Die Nacht D983 (homes a capella)       

Trinklied D75     (homes i baríton*)         

Ständchen D920 (cor i soprano)     

An die Sonne D439 

*Oriol Mallart